Min Blog

Min Blog

Du kan deltage og lave opslag her:

Mit første opslag på Facebook


d.1/10-17


Hvis et samfunds menneskelige værdi skal bedømmes på hvordan det behandler sine ældre syge og svage, så har vi i sandhed ladet meget tilbage at ønske.

Den gode vilje bør aldrig være arbejdsløs, så længe der er ting at forbedre, og så længe der er svage og syge i samfundet med behov for hjælp, så lad os hjælpe alle dem der vil arbejde for det. De fortjener de bedste arbejdsvilkår, og ikke som det er nu i social og sundhedsektoren. Læs mine tidligere opslag.

I hvor høj grad skal den gode vilje og de varme hænder styres af iskolde hoveder i et samvittighedsløst økonomi-baseret bureaukratisk system ? Apropos politikerlede.

Jeg gør mig til talsmand for mest mulig menneskelig værdighed og anstændighed, ved nu, før kommunalvalget, at opfordre til mere politisk enighed og øget ansvar for de svageste, og ikke mindst ansvaret for at alle ansatte i hjemmeplejen får rimelige arbejdsvilkår. Deres gode vilje og hjerter er alt alt for længe blevet holdt som gidsel af arbejdsgiverne, fordi de føler et ansvar for deres arbejde med borgerne, hvilket gør det rigtig svært at strejke, og jeg mener at fagforeningerne har svigtet i overenskomster med kommunerne, i de fastlagte helt urimelige tidsrammer for visiterede ydelser.

Mennesker har individuelt ansvar men hvordan er det med kommunen ? kan kommunen have samvittighed, og hvem i kommunen skulle i så fald have det ? Borgmesteren og de forskellige politisk farvede udvalg går næppe rundt med dårlig samvittighed over tingenes tilstand. Men de offentlige myndigheder er nu engang de ansvarshavende må og skal tage ansvar, i det mindste for loven. Er serviceloven så kun et ideal eller er den virkeliggjort som realitet ?

Vi oplever en måske utilsigtet men under alle omstændigheder pinlig ansvarsforflygtigelse i det offentlige, og skiftende regeringer, regionsråd eller kommunalbestyrelser gør det ikke bedre. det er jo rystende at se den politiske og menneskelige uenighed på landsplan.

det vi må og skal blive bedre til, vi må blive enige om at prioritere økonomien bedre og værdidebatten må snarere se på de menneskelige værdier end på de materielle.

Det er et personligt ansvar at skabe integritet, men på samme måde må vi gøre det til vores kollektive ansvar at skabe integritet i samfundet.

Det her drejer sig ikke om at skabe et nyt parti men derimod om at skabe enighed imellem de eksisterende. Det er faktisk muligt at skabe forståelse og tolerance for samtlige verdensanskuelser, for så vidt de er humane, og enighed skaber energi og overskud og inspiration. Det har vi brug for snarere end en yderligere polarisering og splittelse. Vi må tro på at vi kan nå ind til hjertet i fællesskabet, den almen menneskelige oplevelse af ansvar og samvittighed for samfundets sammenhængskraft, som er den gode vilje og næstekærligheden. På på en skala fra rødt til blåt, imellem vores varme og sympatier og vores kulde og antipatier må vi bygge bro og opdage regnbuen 🌈over samfundet, ikke kun i Helsingør men i hele landet.


Enigheden og forståelsen befordrer den empati som vi har brug for i det sociale arbejde for sundhed og retfærdighed.



Svend

Til alle social og sundheds arbejdere i Helsingør kommune, og over hele landet.


d.23/10-17


På vegne af de udsatte, svage, ældre og syge som ikke kan tale for sig selv, kalder jeg vedholdende på jeres medmenneskelige ansvar og samvittighed. Jeg ved at rigtig mange af jer er i klemme imellem jeres hjerter, med samvittigheds og ansvarsfølelse, og som sådan taget som gidsler af en hård arbejdsgiver. Men de gamle og de syge bliver ikke hørt medmindre i, der arbejder med dem, tager jer mod til ærligt at fortælle om forholdene. Vi må sammen gøre samfundet og politikerne opmærksomme på den situation i er fanget i, hvor i ikke kan strejke fordi I har ansvarsfølelse, og de ledere som har ansvaret over jer, truer jer iskoldt til tavshed. ( Læs også opslag om ytringsfrihed og tavshedspligt )

Det mindste i kan gøre er at kræve mere hjælp af jeres fagforening hvis i er i en. I betaler nok i kontingent. Jeg gør hvad jeg kan for at få FOA til at træde mere i karakter, og på landsplan må der lægges meget mere pres på kommunerne. Jeg har skrevet side op og side ned om værdidebat, hvor jeg hævder menneskelighed over økonomi osv. osv, men det er kun jer, der er der ude i arbejdet og virkeligheden, der kan berette og "dokumentere" som i jo SKAL hver dag, hvordan forholdene er, og sandheden om hvor utilfredsstillende de er.

Jeg kalder jer derfor som "sandhedsvidner" i sagen om offentlig ansvarsforflygtigelse og et sørgeligt svigtende nærdemokrati.

I ved ligesom jeg at sandheden om forholdene for længst har overhalet den urimelige tavshedspligt som i "professionelt" er truede til at respektere. I skal både dokumentere forløbet hos borgeren men må ikke rigtigt beskrive forholdene og jeres evt. utilfredshed med egen indsats grundet tidsrammerne for udførelsen af ydelserne osv. I bedste fald vil jeg kalde det hyklerisk, hvis ikke dobbeltmoralsk ...

I har fået en urimelig og ubehagelig mundkurv på, og nu er det mig, der som ulykkelig og frustreret bruger, må råbe jer op alle sammen.

Det er utroligt at i finder jer i det. Hvor brugerne er tvunget af omstændighederne, eller skal vi sige de ulykkelige omstændigheder, og dårligt kan tale for sig, så har I som sagt også stadig "stemmeret" og ytringsfrihed, og den vil jeg opfordre jer til at bruge modigt nu. Som jeg skrev forleden, så må der smedes mens jernet er varmt, og jeg forsøger ihærdigt at puste til ilden.

Jeg hører næsten ikke noget fra nogen af jer, der ellers så tappert holder ved det svære og beundringsværdige job, og i skal vide at jeg er fuld af respekt og taknemmelighed for det arbejde i gør. Men, når jeg tænker på hvad jeg egentlig har gang i her, så fatter jeg ikke at det skal være så svært at få opbakning fra jer.

Jeg har forsøgt at få gruppen på Facebook: "Jeg er SSH/SSA" ind i dialogen, men de er lukkede og tavse som graven. Hvorfor ???

Jeg føler at jeg står meget alene i kampen.

Det er nemlig ikke nok med nogle "Likes" her på siden, i må DELE, DELE og DELE igen og igen, eller i det mindste give mig en konstruktiv kritik med forslag om hvordan det hele skal gribes an. Jeg ønsker debat i de landsdækkende medier så politikerne kan blive konfronteret med denne urimelige problemstilling, og på en måde, så vælgerne og befolkningen får en reel fornemmelse af hvem de kan stole på og hvem de skal vælges ind i landets byrådssale til november.

Hjælp mig nu og bak mig op i denne kampagne. I ved at jeg har ret, og at der må gøres noget. Det er på tide at i får tid nok til det der skal gøres på arbejdet. Som det er nu får i hverken tid eller penge nok, i bliver slidt op og bliver tilmed dårligt behandlet. Og alt sammen imens vi er vidne til det kommunale administrative "fusk" som vi i disse dage så udførligt hører om i serien "De dyre direktører", andet afsnit er i aften !!!

Hvis i hjælper mig nu og vi smeder mens jernet er varmt i værdidebatten, så er der måske en chance for at flytte nogle stemmer mod det menneskelige og anstændige nu ved det kommende kommunalvalg. Alle politikere skal have en chance for at vise menneskelighed, og derfor peger jeg ikke på noget bestemt parti, fordi det frem for alt drejer sig om at de netop på tværs af de partipolitiske ideologier vil vise menneskeligheden som den stærkeste fællesnævner.

Hvor der er en vilje er der også en vej, men som det er nu bliver jeres gode vilje slet og ret udnyttet skammeligt ...

Vågn op og kræv menneskeretten til en anstændig social og sundhedspleje over tvivlsomme uigennemsigtige skattelettelser. Pengemagten trækker jer rundt ved næsen og køber kampfly for jeres skattekroner. Det vil sige dem der ikke forsvinder i skattely.

Danmark ... Fej for din egen dør og hjælp dine udsatte, svage, syge og gamle !


Hjælp dem der vil hjælpe de som trænger mest !


Svend

Hvordan kan vi virkelig forandre og forbedre vilkårene i hjemmeplejen.


d.21/10-17


Ja, jeg spørger igen og igen, værdidebatten er slet ikke forbi, og jeg er slet ikke tilfreds med svaret at det er pengene der mangler. Ikke så længe vi er vidne til underslæb, snyd og bedrag blandt de der i forvejen har nok.

I mit opslag forleden spurgte jeg hvilken “ulv” vi vil fodre, grådigheden eller gavmildheden ? Og når det nu handler om penge og politik, så må vi spørge om hvilke politikere vi kan stole på. De lover altid så meget de kan inden valget, men den parlamentariske virkelighed, det vil sige stemme flertal ved beslutningerne i byrådet og de forskellige udvalg, ja den viser sig jo så sørgeligt at ville noget andet end den enkelte politikers løfter, der jo udspringer af deres idealer, men havner langt fra realiteterne.

Nu har de borgerlige haft magten i byrådet i Helsingør i fire år, og det skorter ikke på prestigefyldte projekter og ambitioner, alt imens ledelsen i hjemmeplejen formøbler 27 millioner I udgift til vikarer, mens de trofaste og stabile medarbejdere opgiver ævred på grund af urimelige arbejdsvilkår.

I ligehed med DR’s udsendelse om de dyre direktører, har jeg tænkt mig at søge aktindsigt om forholdene i Helsingør. De liberale påberåber sig som oftest mindre bureaukrati, privatisering effektivisering af alle offentlig ansatte. Om det er new public management der alene har skylden, det tvivler jeg på, selv om det er et ret så klamt uvæsen der har huseret i det offentlige så længe.

(Se mit opslag af Sten Hildebrandt om “rottetænkning i det offentlige” her på Facebook)

Tiden er inde til menneskelighed og mere social retfærdighed.

Jeg har fået masser af henvendelser mens jeg har kørt denne kampagne, og jeg bliver mere og mere besluttet på at skabe forandring. Det gør jeg som sagt ved at skrive her, og ved at invitere de forskellige politikere og borgere og fagforenings repræsentanter osv her hjem hos mig, for at arbejde på et fælles værdigt mål for en rimelig og anstændig social og sundhedspolitik. Jeg har skrevet det tidligere, at enighed virkelig er en mulighed, men hvad hjælper det hvis politikerne nu allerede før valget har lagt budget for fremtiden med et nyt byråd. Jeg ved ikke om jeg skal kalde det frækt eller tåbeligt ?? Men sådan er det altså.

Man kunne fristes til at afkræve de politikere der stiller op og som har deltaget i økonomiudvalgets beslutninger om åbenlyst at vedstå de nedskæringer der kommer til at berøre social og sundhedsektoren, for rygtet vil vide at det bliver værre i de kommende år. Det er bare ikke acceptabelt, slet slet ikke !

Jeg beder om alles hjælp nu inden kommunalvalget ... Vi kan ikke lave verden om, men vi kan ændre forholdene her hvor vi bor, ved at give vores "stemme" til kende når det behøves, og ikke nødvendigvis kun den ene dag ved valget.


Så lad mig høre fra jer ! Der er tid endnu.


Svend

Hvem har bukserne på?


d.22/10-17


Som i sikkert alle sammen ved, så er det langtfra altid de folkevalgte som er de klogeste, selvom de ofte opfører sig sådan. Når de har fået magten, og kan bestemme fordi de er flest, så tror de også at de har ret. Det har de ikke altid, og demokratiets flertalsbeslutninger som det endnu foregår, er på sin vis kun en godkendt form for flokmentalitet. Individualitet, integritet og samvittighed drukner mere eller mindre i gruppen, partiprogrammet og den engang vedtagne ideologi. Hvis vi står sammen er vi stærke, men det betyder jo ikke at vi nødvendigvis har ret. I demokratiet er det således kun det lejlighedsvis “valgte” flertals vilje, der tager sig ret til at bestemme i så i så lang tid, alt imens anderledes tænkende kun kan gøre deres stemme gældende verbalt. Det gør oppositionen da også til enhver tid. Der er blandt mennesker som politikere en bred vifte af verdensanskuelser og temperamenter, og det er næppe mange politiske ledere som har magtet at forstå og favne det fulde spektrum. Så jeg vil hævde at enhver politisk ledelse som magt alene, er forholdsvis ufuldkommen i sin erkendelse og i sit samlede menneskesyn. En ting er at have agt som man har magt, en anden ting er virkelig at vide hvad man agter I forhold til fællesskabet, for hvilket man jo som myndighed har et stort ansvar. Det offentliges ansvarsforflygtigelse er åbenlys og katastrofal for samfundets fremtidige sammenhængskraft. Og vi bliver ikke enige i vores værdier debat uden samme sted og diskussion om mennesket være

Så meget desto mere grund er der til at holde dem til ilden. Hvis samfundets frustration og den generelle politikerlede kun fører til passivitet og apati, for ikke at sige afmagt, så er vi langt ude. Vi har ytringsfrihed hver eneste dag, og i lighed med vores andre friheder, så som f.eks forsamlingsfriheden, så kan vi nu mødes når som helst og give vores mening til kende I de mange fora og på de mange nye medieplatforme. Vi kan følge med i hvad der sker i byrådssalen, og de kan læse med her, og det burde de måske gøre i højere grad, især når de er på valg.

Men det er nu, i tiden op til valget, at vi må konfrontere kandidaterne til det kommende byråd med kravet om anstændige og ordentlige forhold i social og sundhedsektoren.

Så lad mig høre jeres “stemmer” NU FØR VALGET !!!

Hjælp mig nu med jeres ideer, viden og erfaring, for vi er vel enige om at noget må der gøres, men bare ikke hvad ?

Mit bud er som før sagt en seriøs dialog omkring de deprimerende realiteter I hjemmeplejen, men også en mere idealistisk, human og fremsynet værdidebat, der kan inspirere de kommende byrådsmedlemmer.

De menneskelige værdier over de økonomiske.


Kom og vær med til at nedbryde den mur af borgerlig konservatisme, der jo tydeligvis ikke formår at varetage anstændige menneskelige hensyn.


Svend

I går blev mine værste anelser bekræftet, “også i den grad”.


d.17/10-17


Udsendelsen “De dyre direktører” satte fokus på åbenlys svindel med de i forvejen urimelige fratrædelsesordninger i toppen af det kommunale hierarki. Det blev sat i kontrast til det lønslaveri og omsorgssvigt vi har talt om alt for længe. Mon det er ved at gå op for folk, at vi ikke kan være det bekendt, og at vi må komme det demoraliserende pampervælde til livs nu.

Jeg inviterer derfor politikerne til en seriøs værdidebat op til kommunalvalget. Byrådssalene runger af konflikt, og nu må de folkevalgte finde kammertonen. Måske kan vi ikke leve op til Clement Kjersgaards ønske om, at jo mere uenige vi er, nu pænere skal vi tale til hinanden, men jeg er trods alt overbevist om at det er muligt at få en behersket dialog. Ellers "må vi tage den en gang til" for de som ikke forstår det.

Clement Kjersgaards princip handler om tonen i vores kommunikation, men vores interaktion involverer rent substantielt altid både “tid og penge”, og jeg vil derfor foreslå at vi udvider ønsket til at “Nu mere ulige vi er socialt og økonomisk, nu bedre behandler vi også hinanden”.

De sande menneskelige samfundsværdier forstærkes igennem integration af arbejdslivet, næringslivet og kulturlivet, men ikke mindst åndslivet som vi mere end noget andet svigter i den manglende kærlighed, omsorg og respekt for alderdommen, hvor der ofte gemmer sig mere klogskab og erfaring end vi ser, eller giver os tid til at lytte ind til.

Den stærkere hjælper altid den svagere, det bør være lov, men det er jo det omvendte der gør sig gældende i pengeverdenen.

Jeg gør mig ingen illusioner om en hurtig forandring, eftersom at det er en lang erkendelsesproces.

Jeg ved endnu ikke hvor vi kan mødes, hverken ideologisk eller lokalemæssigt, men hvor der er hjerterum er der også husrum. Så i første omgang bliver det her hos mig, hvor jeg byder de som er interesserede velkommen til dialog om et positivt fremsyn.

Det er en udvidelse af kampagnen for bedre hjemmepleje.

Jeg er træt af at høre at det er pengene der mangler, når det i virkeligheden "kun" er den gode vilje og enighed om en rimelig fordeling der mangler. Det er lettere sagt end gjort, og derfor må vi føre debatten også udenfor byrådssalen. Så jeg påkalder mig pressens opmærksomhed, I tiltro til Clemens-princip, og med taknemmelighed for omtalte udsendelse i DR.

Det kommer som sagt derfor til at dreje sig om forståelsen af en nødvendig og menneskeværdig prioritering af økonomien i fællesskabet.

Jeg er overbevist om at større enighed om en rimelig og anstændig fordeling af vores fælles “skat” vil skabe større tillid til de "ansvarlige" politikere og de forskellige ledere, og det kan inspirere og skabe incitament for den velvilje og frivillighed som vi savner. Dele økonomi er oppe i tiden, men frivillighed bliver stadig mistænkeliggjort for skatteunddragelse, medens unddragelsen lykkes for dem som har råd til "dygtige" advokater.

Nå, men det er jo endnu politikerne som disponerer over vores fælles ressourcer. Ja, og de sociale rådgivere giver ikke længere tilstrækkelig rådgivning, men visiterer bare til ydelser, “forhåbentlig” i overensstemmelse med service loven... Men for mig ser det stadigvæk bare ud som krummerne fra de riges bord.

Jeg er overbevist om at de gerne ville, og at de også godt kan gøre det bedre, men de er nok også splittede og frustrerede over både økonomi og socialudvalgets vedtagelser.

"Ja de penge, Ja de penge, kun til bekymring for fattig som for rig" Ja, en gang til, hvor skal de komme fra, hvis ikke fra den gode vilje i befolkningen som helhed ?

Kravet om det individuelle menneskes moral og integritet må i en højere grad gælde for alle myndigheder, ledere i det offentlige etc, og nu før valget vil politikerne overgå hinanden med løfter om gode intentioner, men nu vil vi ikke længere vente på at løfterne bliver indfriet, nu må vi forklare dem at enighed om en stærkere social retfærdighed må være meningen og målet med den demokratiske proces. Det er ikke alene en mulighed, men en absolut nødvendighed, hvis vi vil rette op på tingenes tilstand.

“Politisk” enighed om et værdigt og anstændigt menneskesyn som udgangspunkt for samtlige sociale og økonomiske dispositioner, jvf. min opgradering af Clement’s princip, det er et ønske som det ikke er umuligt at nå til, og det vil møderne bl.a handle om.


Tak for jeres opmærksomhed.


Svend

Der er et gammelt udtryk der siger at man skal smede mens Jernet er varmt.


d.12/10-17


Jeg henvender mig nu til samtlige social og sundhedsarbejdere, ikke kun i Helsingør, men i hele landet.

I skal vide at jeres arbejde er usædvanligt betydningsfuldt og beundringsværdigt. I tager det tunge slæb, under urimelige arbejdsforhold, med hensyn til løn, tidsrammer for udførelsen af bevilgede ydelser osv osv. Læs mine tidligere opslag.

Den gode vilje bliver holdt gidsel af arbejdsgiverne, og jeg vil opfordre jer alle til at forvente eller kræve mere opbakning fra fagforeningerne. Jeg er ked af at sige det, men det er ikke godt nok !!

"Kampagne for bedre hjemmepleje i Helsingør" opfordrer til tværfaglig og tværpolitisk åben dialog omkring de åbenlyse problemer i den sociale og sundhedsfaglige sektor. Særlig med tanke på den værdipolitiske debat. Jeres udholdenhed, varme hjerter og gode vilje er den sande og højeste "værdi" i samfundet, og det er på tide at det umenneskelige system, politikere og bureaukrater finder enighed om rimelige og menneskeligt værdige vilkår for alle.

Men det er nu, inden kommunalvalget, at I må ud med sproget. Der er jo ytringsfrihed i Danmark, og I har I allerhøjeste grad grund til at ytre jeres utilfredshed. Nu må fagforeningerne træde i karakter, og i må kræve det af dem !

Jeg håber at mit budskab vil trænge igennem til jer alle sammen, uanset politiske tilhørsforhold. Det er et alvorligt og alment menneskeligt problem, når den gode vilje og hjerterne sådan bliver holdt gidsel. Og det bliver jeres. Jeres medfølelse og ansvar for klienterne forhindrer jer i at kunne strejke, en empatisk ansvarsfølelse som systemet ikke har og heller ikke deler.

I skal alle sammen have mere i løn, og mere rimelige arbejdsvilkår. Pengene som vi alle sammen taler om, og som de siger ikke er der, skal findes gennem enighed blandt politikerne, i den gode viljes værdi i sig selv. Man siger så sandt, at hvor der er en vilje er der også en vej. Vejen går igennem politisk enighed om menneskelige værdier, en enighed som må og skal findes af hensyn til samfundets sammenhængskraft og integritet.

Oprørets krav om social retfærdighed kommer fra bunden af samfundet, der hvor serviceloven har svært ved at nå ud, i ser det jo alle så tydeligt ...

Lad jeres kommende valg handle om jeres ret til at gøre et ordentligt stykke arbejde, tilfredsstillende ikke kun for kommunekassen men for jeres egen skyld, og ikke mindst de mange omsorgssvigtede klienter over hele landet.


Tak for jeres opmærksomhed og gør nu noget ved det, I har menneskeretten på jeres side... Tro mig.


Svend

Åben brev til en kommunaldirektør


d.11/10-17


Til kommunaldirektør Stella Hansen, Sundhed og omsorg i Helsingør, idet jeg samtidig gør opmærksom på at denne skrivelse er sendt til det kommunale tilsyn i Ankenævnet, Helsingør Dagblad og offentliggort på Facebook siden "Kampagne for bedre hjemmepleje i Helsingør".


Det er med dyb beklagelse at jeg føler mig nødsaget til at foretage denne henvendelse.

Samtidig med at jeg fører kampagnen for bedre hjemmepleje i Helsingør, hvor et af de store spørgsmål er økonomien som forklaring på den generelt svigtende omsorg for de ældre og svage i kommunen, har jeg fået kendskab til et forhold omkring kommunalt ansattes misbrug af statsstøttemidler øremærkede til genoptræning af ældre.

Efter vidneudsagn er der tale om direkte svindel med udførelsen af ydelser hvad angår antal af visiterede træningstimer i forhold til hvad der reelt er blevet leveret, og til hvad der er blevet ført til protokols og derefter bogført for regnskabet. Der var tale om en direkte opfordring til medarbejderne om således at fejlskrive i protokollen over udført arbejde. Mit vidne nægtede at deltage i denne uvederhæftige procedure, hvorefter han blev fyret.

Hvis vi i kampagnen skal føre en reel og konstruktiv dialog med ledelsen i social og sundhed, og i hjemmeplejen, hvilket allerede er påbegyndt, så må de ansvarlige i den nævnte sag stå til regnskab for at vi kan bevare et tillidsfuldt forhold mellem borgere og kommune. Den individuelle integritet og ansvarlighed må modsvares af kommunen, politikere etc.


Da sagen endnu ikke er opklaret må mistanke og beskyldninger for nuværende undgå navns nævnelse i det offentlige, men vi insisterer på revision og aktindsigt, ligesom vi forventer og imødeser jeres ønske om de mere personlige og specifikke detaljer for at sagen kan føres til opklaring.


De venligste hilsner

Svend Methling

Åbent brev til lederen af hjemmeplejen i Helsingør


d.20/9-17


Hej Hanne Munk

Jeg har ladet mig interviewe af Helsingør Dagblad og startet en side på Facebook : "Kampagne for bedre hjemmepleje i Helsingør"

Jeg inviterer nu igen til åben dialog, men med en bredere interesseskare, idet jeg taler med fagforeninger, Ældresagen, jurister, politikere, alle der ønsker forbedring på området, og ikke mindst andre brugere af hjemmepleje i kommunen, men også ansatte, tidligere såvel som nuværende, private leverandører af pleje, vikarer og vikarbureauer.

Sandheden om de urimelige forhold for alle har overhalet jeres interne krav om tavshed for de ansatte, og meget er kommet for dagen alligevel, "Du har ikke hørt det fra mig, men"... og her skulle følge et udsnit af de mange beretninger om svigt, som der er rigeligt af, men i første omgang vil jeg kun gøre opmærksom på dette initiativ til åben dialog om hvordan forholdene kan forbedres, og forbedres det kan og skal de !!!

Arbejdsvilkårene for de ansatte i social og sundhed er grotesk urimelige, det ved alle med bare lidt kendskab til deres tidsrammer og kørelister, og deres mulighed for strejke er afgørende begrænset af det menneskelige ansvar for borgerne, der jo reelt er deres arbejdsplads og arbejdsgivere ved at betale skat af pensionen i forventning om en reel implementering af serviceloven, hvilket lader meget tilbage at ønske ...

Det er ikke nok at sige at der mangler penge, og hvis nogen skal have ansvaret for de mange fyringer, opsigelser og det medfølgende kaos vi har været vidne til og ofre for de sidste par år, så må det være ledelsen som den er styret af de politiske beslutninger og dispositioner. Det bliver imidlertid en længere debat, som kampagnen ønsker at være forum for, og derfor denne henvendelse ...

Synspunkter fra alle parter er nødvendige.


Jeg håber at høre fra dig

De venligste forhåbninger


Svend

Jeg skrev for et stykke tid siden at når vi taler om at rette op på social uretfærdighed så kan man ikke være ambitiøs nok.


d.7/11-17


Det er måske ikke så stort et problem at samle de gode kræfter tværfagligt og tværpolitisk omkring idealer, men når det kommer til spørgsmålet om pengene, så begynder det at blive sværere. De borgerlige taler om real politik, mens de holder os fast i en påstand om ressourcernes begrænsning. Vi har kun så og så meget at gøre godt med siger de allesammen, og varsler stramninger og nedskæringer på det sociale område langt ud i fremtiden. Synes du også at det ser håbløst ud ? Men er det virkelig så håbløst, det tror jeg ikke på. Den gode vilje til social retfærdighed er stærkest. Og tro mig, pengene findes, og vi må hjælpes ad med at finde dem. Det kræver imidlertid lidt mere end bare den gode vilje.

Det kræver nemlig vilje til at se sandheden i øjnene, og det kan jo unægtelig være svært for de mange alt for rige mennesker, for man vænner sig jo alt for let til overflod og velfærd. Privilegierne er imidlertid baseret på pengesystemets uretfærdige struktur. Det er de velhavende og riges rentefordele der holder de uvidende og fattige nede socialt. Men uretfærdigheden og uligheden bliver afsløret mere og mere i den tid vi lever i.

Hvem andre end de superrige og priviligerede har fordel ved at skjule sandheden om de fordækte og lyssky transaktioner i finansverdenen, og de har meget dygtige ja måske lidt for dygtige folk til at regne den ud. De fattige og hårdt trængte har urimeligt ulige vilkår i kampen. På den ene side er der dem der ingen midler skyer for at berige sig på andres bekostning, og på den anden side de der ofrer alt for at hjælpe mennesker i nød. Menneskerettighederne er i åbenlys konflikt med pengemagten over alt i verden, og vores gradvise opvågnen omkring en nødvendig rimelighed I fordelingspolitikken er en kendsgerning. I behøver ikke længere selv at foretage den store verdensvandring for at se hvordan det står til, og hvad der sker i verden. Medierne holder os tilstrækkelig underrettet, eller gør det nu også det ?

Mon ikke det er med medierne, som det er med alle andre menneskelige foretagender, at der findes ærlige og kærlige viljer I oplysningens tjeneste, såvel som de korrupte og fordækte og bestukne, falske og "postfaktuelle nyheder"

Det politiske magtspil foregår jo for en meget stor del igennem netop medierne, og de ved nok mere om hvor pengene er en de åbenlyst tør sige at stå frem med.

Jeg ved det ikke, det indrømmer jeg, men jeg ved at der er mange der ved mere om det her end det tør sige højt, whistleblowing som vi ser det mere og mere, er modigt og nødvendigt.

Vi har jo service loven og støtte os til, og public service mediet DR afslører på bedste vis urimelighederne i det sociale. Men ligesom kongehuset ikke må blande sig i politik, så skal Danmarks Radio også være politisk neutral.

Så opgaven med at finde de nødvendige ressourcer til social og sundhedssektoren, den ligger jo hos befolkningen selv, i det vi alle har stemmeret, ytringsfrihed, forsamlingsret og så videre, alle demokratiets goder. Men hvis demokratiet "goder" også skal manifestere sig rent substantielt, økonomisk og socialt retfærdigt, så må vi jo vælge at sætte de rigtig mennesker i byrådet og i folketinget.

Jeg prøver absolut på ingen måde at skubbe nogen en politisk ideolog i skoene før valget, for jeg har udtrykkeligt både sagt og skrevet, at det er muligt for alle politikere at vise menneskelighed og dermed også samvittighed og ansvar for de svageste. Jeg er derfor fortrøstningsfuld i forventning om en voksende enighed om tiltagende rimelighed i fordelingen af hvad der I virkeligheden er “at gøre godt med”


Så meget for nu


Svend

Åben invitation  til  de kommunale ledere for hjemmepleje og sundhedssektor samt FOA


d.24/10-17



Hej allesammen !


Jeg inviterer hermed igen jer, Hanne Munk og Margrethe Kusk til endnu et godt og konstruktivt møde omkring hjemmeplejen. Vinnie Jacobsen fra FOA vil også gerne komme, og jeg inviterer Rie Hansen som er tillidskvinde fra FOA i gruppe centrum.

Jeg må være selvbestaltet repræsentant for borgerne, og tager således lidt forskud på det borgermøde i talte om at arrangere, og som jeg stadig ser frem til med forventning.

Det jeg vil tale med jer alle sammen om, er vilkårene omkring det daglige arbejde i hjemmeplejen, men først og fremmest de så omtalte tidsrammer for udførelse af ydelser hos borgerne.

Vi må jo begynde et sted og dette problem må og skal løses.

Som udgangspunkt går jeg ud fra at både kommunen og fagforeningen er interesserede i at få genskabt rimelige vilkår for at udføre arbejdet overhovedet. Som det er nu, er det ikke alene langt fra at være rimeligt, men det er uforskammet, umuligt og umenneskeligt.

Borgerne bliver snydt, medarbejderne bliver stressede og ingen taler rigtigt ud om det. Det er et tydeligt symptom på nærdemokratiets deroute. Jeg forstår at det er kommunen der bestemmer de tidsrammer, og at det er problemer I budgettet, der er årsag til de uendelige stramninger og nedskæringer. Den holder måske i byrådet, underforstået at det er tilvejebragt af et borgerligt flertal. Men vi skal ikke diskutere hverken partipolitik eller økonomi når vi mødes, men forsøge at blive enige om at ville rette op på den omtalte konkrete urimelighed, hvorved vi kan signalere til vælgerne at enighed om at anstændige og rimelige vilkår virkelig ER en mulighed, og at de derfor ligeledes bør stemme på dem der støtter sagen, som så igen efter valget kan lægge pres på dem der som sidder på kassen.

I arbejdet med at rette op på social uretfærdighed bør man ikke slække på ambitionerne.

Jeg foruddiskonterer ikke udfaldet af vores møde, hvor meninger mødes og ordet er frit. Jeg lufter kun mine intentioner for hvem der måtte følge os på Facebook hvor denne invitation er offentliggjort.

Der er mange der følger os med spænding.


Jeg ser frem til at se jer så snart som muligt !


Svend

KAMPAGNE FOR BEDRE HJEMMEPLEJE


Kampagneleder:


Svend Methling


Krongborgvej 1a, 2.sal lejl.14


3000 Helsingør

KONTAKT

 

  3000 Helsingør

svendmethling@kampagne-for-bedre-hjemmepleje.dk

20 49 21 45

Åbningstider for telefonisk henvendelse


Mandag - Fredag: 12:00 - 14:00


© Copyright. All Rights Reserved.


Hej til alle jer der følger kampagnen.


d.4/10-17


I morgen får jeg besøg af lederen i hjemmeplejen Hanne Munk og centerleder Margrethe Kusk. En repræsentant for FOA er også inviteret. Jeg har taget kontakt til leder af socialudvalget Ib Kirkegaard samt andre medlemmer, og jeg håber at resultatet af vores møde vil føre til at den nævnte problematik vil blive taget på dagsordenen snarest.

Jeg vil først og fremmest holde fokus på de omtalte helt urimelige arbejdsvilkår for social og sundhedsarbejdere.

Meget er allerede sagt og skrevet, men det største problem er efter min mening ansvaret for arbejdsforløbet i relationen mellem borgeren og de ansatte. Det urimeligt tidspres er kun en ting.

Men om alting bliver gjort som det skal og bør, det er en anden ting. Fortrolighed og tillid trives ikke godt under tidspres, og den ansatte bliver både bedt om at dokumentere, men må samtidig ikke ytre sig frit om sin utilfredshed med arbejdsforløbet, og ihvert fald ikke over for borgerne. Dette dilemma er i bedste fald ulideligt, hvis ikke direkte dobbeltmoralsk, og jeg vil på det kraftigste opfordre ledelsen til at se dette problem i øjnene og forsøge at rette op på det forhold. Ledelse skal have myndighed, men kun i kraft af en tilbundsgående respekt for sandheden i hele sit ansvarsområde Jeg har sagt at sandheden om forholdene der hersker forlængst har overhalet tavshedspligten. Jeg har sagt at den gode Vilje og hjerterne er Taget som gidsel i dette misforhold.

De mange gode stabile medarbejdere der har sagt op har sikkert skrevet velmente og begrundede opsigelser. Dem får vi heller ikke kendskab til, og en del af forklaringen på tingenes tilstand skal måske findes her.

Nå nok for nu, det må jo komme som det skal.


Tak for jeres opmærksomhed så langt.

I kommer til at høre mere.


Svend